E-installaties

E-installaties

Electrotechnische installaties

W-installaties

W-installaties

W-installaties

Onderhoud & Revisie

Onderhoud & Revisie

Onderhoud & Revisie

Veiligheid

Veiligheid

Veiligheid staat voorop

Observatiesystemen

Observatiesystemen

Camera's en andere observatiesystemen

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

1003 Kies Techniek

KIES TECHNIEK BEDANKT!

De Stichting Technodôme en Bedrijf organiseerde van 31 januari tot en met 2 februari 2019 voor de allerlaatste keer haar Kies Techniek Manifestatie voor de basisschooljeugd in de regio Venlo. Plaats van handeling was het Technodôme te Venlo (Hagerhofweg 15-17).

Wij danken alle sponsors, vrijwilligers, gemeente, onderwijs, ondernemers, organisaties, leden van de werkgroep en de stichting voor hun jarenlange inzet voor de techniek promotie in onze regio.

Namens Stichting Technodome en Bedrijf
Piet. M.C.J.Peters, Voorzitter.

ACHTERGRONDINFORMATIE
Bestuurslid Piet Peters (rechts op de foto) is organisator van dit evenement van het eerste uur. Wij bedanken hem dan ook speciaal voor zijn inzet de afgelopen 25 jaar.

Ooit begonnen als eendaags evenement (open bedrijvendag) is Kies Techniek eind negentiger jaren uitgegroeid naar een driedaags evenement (Máák t in de techniek, Tec4you en de laatste jaren weer als Kies Techniek). Doel van de Kies Techniek manifestaties is de jeugd te enthousiasmeren voor techniek, zodat er voldoende instroom plaats vindt naar technische opleidingen en beroepen. Gelukkig is de interesse voor techniek de laatste jaren toegenomen, hetgeen ook hard nodig is gezien de sterk toegenomen vraag vanuit het bedrijfsleven.

De afgelopen jaren namen telkens rond de 50 basisscholen deel aan dit event (met gem. +/- 1800 leerlingen). In de weken voorafgaand aan de manifestatie gaat de leerkracht met de kinderen in de klas aan de slag waarbij de kinderen deze keer uitgedaagd worden een mooie Maas-villa te ontwerpen en deze vervolgens ook op schaal te construeren. De mooiste creaties worden daarbij tijdens de manifestatie tentoon gesteld en dingen mee naar een leuke techniekprijs.

Tijdens het bezoek aan de manifestatie kan de jeugd op speelse wijze kennis maken met allerlei vormen van techniek, niet zozeer door er naar te kijken, maar juist door daar heel veel zelf te doen en uit te proberen. De doe-opdrachten worden hen daarbij aangeboden door Bouw-Hout-Meubel, Design & Technology, Produceren-Installeren-Energie, Procestechniek en Mobiliteit en Transport VMBO,MBO en HBO). Ook een activiteitenaanbod vanuit enkele gespecialiseerde instellingen deel zoals Mad -Science, Continium Discovery Center en Science on Tour (TU Twente), InguanaFm zijn aanwezig.

Op de afsluitende manifestatie-dag van 2 februari konden alle kinderen van 10-12 jaar hier (opnieuw), maar nu op individuele basis en ook samen met hun ouders (gratis) terecht.

Het was echt de laatste keer en de Stichting Technodôme en Bedrijf gaat zich de komende periode beraden hoe zij techniekpromotie anderszins vorm zou kunnen gaan geven. We hebben tenslotte niet alleen de technici hard nodig, maar je vindt als technicus altijd een mooie of uitdagende baan in onze regio.